新手必读:
各市成考:
快速导航关闭

加入浙江成考网交流群

免费获取成考最新资讯和资料

+关注
报考指南
招生院校
辅导资料
浙江成人高考网 > 历年真题 > 高起专 > 详情
浙江成人高考网 > 历年真题 > 高起专 > 2020年浙江成考高起点英语基础试题及答案(5)

2020年浙江成考高起点英语基础试题及答案(5)

浙江成考网 浙江成考 2020-11-11 12:03 交流群+

【摘要】小编 浙江成考网 建议各位成考生写作时,尤其是在考试时,如果使用短语,有两个好处:其一、用短语会使文章增加亮点,如果老师们看到你的文章太简单,看不到一个自己不认识的...

小编浙江成考网建议各位成考生写作时,尤其是在考试时,如果使用短语,有两个好处:其一、用短语会使文章增加亮点,如果老师们看到你的文章太简单,看不到一个自己不认识的短语,必然会看你低一等。相反,如果发现亮点-精彩的短语,那么你的文章定会得高分了。其二、关键时刻思维短路,只有凑字数,怎么办?用短语是一个办法!比如:I cannot bear it.可以用短语表达:I cannot put up with it.I want it.可以用短语表达:I am looking forward to it.这样字数明显增加,表达也更准确。
 
2020年浙江成考高起点英语基础试题及答案
 
一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
 
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。
 
()1.A.machine B.dictionary C.Russian D.question
 
()2.A.popular B.large C.remarkable D.dark
 
()3.A.church B.chalk C.character D.cheat
 
()4.A.cheat B.weak C.increase D.area
 
()5.A.copy B.loudly C.today D.Monday
 
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。
 
()6.—The sea is very rough today.
 
—Yes,I‘ve never seen _______ before.
 
A.such rough sea B.such a rough sea
 
C.so rough sea D.that rough sea
 
()7.—She‘s broken her arm again.
 
—Again?I ______ she _______ ever broken it before.
 
A.don‘t know;has B.didn’t know;had
 
C.didn‘t know;has D.hadn’t know;would
 
()8.—Has the wallet been returned yet?
 
—No,but we expect ______ any day now.
 
A.to return it B.it to return C.it to be returned D.it returned
 
()9.—I‘ve been told to pay the rent.
 
—But it‘s already been paid.It ______ by someone else.
 
A.must be B.may be
 
C.must be paid D.must have been paid
 
()10.Montreal is larger than _______ in Canada.
 
A.any city B.any cities C.any other cities D.any other city
 
()11.Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.
 
A.whales B.a whale C.that of whales D.those of whales
 
()12.Before writing your article,______,collect your material,and prepare an outline.
 
A.a topic should be selected B.a topic to be selected
 
C.your topic should be selected D.select a topic
 
()13.—I usually travel by train.
 
—Why not ________ by plane for a change?
 
A.to try going B.trying to go C.to try and go D.try going
 
()14.The boy lay in the street,his eyes _______ and his hands ______.
 
A.closing;trembling B.closed;trembled
 
C.closing;trembled D.closed;trembling
 
()15.He _______ here for 20 years by the end of next month.
 
A.had worked B.has worked C.will have worked D.will work
 
()16.I‘ll do _______ the doctor advised.
 
A.as B.like C.that D.all what
 
()17.—Did we have to wait for Tom?
 
—Well,_______ very angry if we hadn‘t waited for him.
 
A.he‘d have been B.he were C.he had been D.he must be
 
()18.Why do you insist on ________?
 
A.this to be done B.this done
 
C.this being done D.this is done
 
()19.We looked everywhere for the ________.
 
A.missing watch B.missed watch
 
C.watch being missed D.watch that lost
 
()20.______,the runners crossed the finish line.
 
A.Tiring B.Tired C.To be tired D.They are tired
 
()21._______ by the air,the kite went up into the sky.
 
A.Pushing B.Pushed C.Having been pushed D.Having pushed
 
()22.—The round bowl over there is a bit small,isn‘t it?
 
—_______.
 
A.So are the fish B.So the fish are
 
C.Neither the fish D.Neither are the fish
 
()23.She couldn‘t take shorthand,_______ slowed down the work of the office.
 
A.that B.which C.it D.so
 
()24.Was it last Friday ________ you met him?
 
A.that B.on which C.which D.when
 
()25._______ might fail in the exam worried him.
 
A.He B.That he C.What D.It
 
()26.—I‘v got this really painful ear.
 
—How long _______ you?
 
A.does it bother B.was it bothering
 
C.would it bother D.has it been bothering
 
()27.—I started to study,but then a friend called.
 
—That‘s no excuse ________.
 
A.for not studying B.not for studying C.not studying D.not to studying
 
()28.—Why was he so hot when he got home?
 
—He ________.
 
A.was running B.is running C.has been running D.had been running
 
()29.—There‘s been an earthquake.
 
—I know.At least a hundred people ________.
 
A.were to be killed B.are said to have been killed
 
C.said to have been killed D.are said to kill
 
()30.You may invite _______ wants to go.
 
A.whomever B.whoever C.which one D.people
 
三、完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)
 
通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
Mr.Jones woke early one morning,before the sun had risen.It was a beautiful morning,_31_ he went to the window and looked out.He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor,who _33_ in the university just up the road from Mr.Jones‘house,coming the direction of the town.He had grey hair thick glasses,and was _34 an umbrella,a morning newspaper and a bag.Mr.Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.
 
Mr.Jones had a big tree in his garden,and the children had tied a long _37_ to one of the branches,so that they could swing on it.
 
Mr.Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road.When he saw that there was _39_ in sight,he stepped into the garden(there was no fence),put his umbrella,newspaper,bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope.He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight,then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope,his grey hair blowing all around _43_._44_ he swung,sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.
 
_47_ the professor stopped,straightened his tie,combed his hair carefully,put on his hat,_48_ his umbrella,newspaper and bag,and continued _49_ his way to the university,looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.
 
()31.A.because B.as C.so D.for
 
()32.A.surprised B.glad C.worried D.excited
 
()33.A.studied B.worked C.stayed D.lived
 
()34.A.passing B.doing C.carrying D.sending
 
()35.A.left B.gone C.taken D.arrived
 
()36.A.because of B.instead of C.by D.with
 
()37.A.rope B.line C.stick D.ruler
 
()38.A.run B.walk C.jump D.stop
 
()39.A.nothing B.nobody C.no room D.no house
 
()40.A.carried B.grasped C.took D.threw
 
()41.A.hard B.high C.heavily D.greatly
 
()42.A.garden B.tree C.land D.air
 
()43.A.hands B.his shoulders C.his face D.his neck
 
()44.A.Backwards and forwards B.Up and down
 
C.Left and right D.Around and around
 
()45.A.running B.stopping C.rising D.falling
 
()46.A.enough B.more C.too D.less
 
()47.A.At first B.At last C.At once D.At least
 
()48.A.set up B.gave up C.send up D.picked up
 
()49.A.on B.for C.by D.with
 
()50.A.clean B.slow C.funny D.quiet
 
參考答案
 
一、语音知识
 
1.D 2.A 3.C 4.D 5.C
 
二、词汇与语法知识
 
6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B
 
三、完形填空
 
31.C 32.A 33.D 34.C 35.D 36.B 37.A 38.D 39.B 40.B 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

浙江成考网微信公众号

转载请注明:文章转载自   浙江成考网 www.hbhs8.com
本文地址:http://www.hbhs8.com/gqzzt/2758.html

提示:系统将安排老师联系您,请保持手机畅通!

浙江成考网交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答
浙江成考网公众号

扫一扫加入微信公众号

关注浙江成考网微信公众号,回复“福利”即可申请学费优惠
关于我们 在线报名 网站地图 联系我们

Copyright 2009-2021 浙江成考网 www.hbhs8.com All rights reserved

声明:本站为浙江成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准

考生在线咨询

浙江成考网微信公众号 浙江成考网微信公众号
返回顶部∧

在线咨询

考试科目

招生问答

考试提醒

考 生 群

毕业评估